PERMANENT MAKE-UP

 

 

Wat is Permanent make-up?

Permanent make-up is de manier om je wenkbrauwen, eyeliner of lipcontour altijd mooi in model te hebben. Je hoeft het nooit meer bij te werken met een potlood. Het is erg handig voor in het zwembad, in de sauna en in de regen, uw permanente make-up blijft perfect zitten. Bij Permanent make-up worden er huidvriendelijke & GGD goedgekeurde pigmenten in de lederhuid ingebracht door middel van een GGD goedgekeurde PMU-apparaat . De meest voorkomende behandelingen in onze salon zijn de wenkbrauwen, eyeliner en lipliner. Dit wordt ook wel cosmetische pigmentatie genoemd.

 

Hoe wordt Permanent make-up aangebracht?

Bij Permanent make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur erg belangrijk. Voor wie is Permanent make-up geschikt?

Prijzen Permanent make-up

Permanent Make Up is een ideale oplossing voor iedereen die:

 • Moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make up
 • Geen volle wenkbrauwen, of zelfs helmaal geen wenkbrauwen meer heeft
 • Contactlenzen of bril dragen
 • Allergisch zijn voor make up
 • Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
 • Smalle lippen heeft of vage lipcontouren
 • Er altijd perfect verzorgd uit wilt zien
 

 

 

Wat is het verschil tussen Permanent make-up en een tatoeage?

Bij Permanent make-up wordt het pigment in de bovenste laag van de lederhuid aangebracht en bij een tatoeage gebeurt dit in het onderhuidsbindweefsel hier wordt het pigment door het vet opgenomen en daarom is een tatoeage ook blijvend de rest van je leven. Omdat pmu oppervlakkiger wordt aangebracht dan een tatoeage zal ook het UV licht het pigment sneller afbreken.

Uit hoeveel keer bestaat een behandeling?

Het zetten van wenkbrauwen, lipliner en eyeliner bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht zal na 1 maand ongeveer 30-40% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat u een 2e keer komt voor de nabehandeling. Hier moet altijd 3 a 4 weken tussen zitten. Door laagje over laagje te werken wordt het mooiste resultaat gecreëerd. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een 3e behandeling nodig, iedere huid reageert namelijk anders. De nabehandeling is altijd noodzakelijk en is bij de prijs inbegrepen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Met iedere nieuwe klant wordt allereerst de benodigde informatie ingewonnen en een gezondheidsverklaring ingevuld. Dit is een vragenlijst die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen, omdat PMU in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is.?Bij de eerste behandeling gaan we uitgebreid uw wensen bespreken qua vorm en kleur . Bij de tweede en derde behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt. Omdat er drie a vier weken tussen de behandelingen zitten, heeft u alle tijd om te kijken of u de vorm of kleur mooi vindt. Misschien wilt u de vorm toch iets breder of voller of de kleur lichter of donkerder hebben: dit kan allemaal nog worden aangepast. Permanente make-up is immers geen tatoeage maar cosmetische pigmentatie en daardoor kunnen er nog veranderingen aangebracht worden. Direct na elke behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst, maar dit hersteld zich snel en vanzelf De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment. Op de opperhuid liggen de dode huidcellen en deze schilfert daarom regelmatig af. Drie tot vier dagen na de behandeling worden de dode huidcellen met wat pigment afgestoten, in de vorm van korstjes en of huidschilfertjes en zult u zien dat de kleur lichter zal worden. De behandeling begint pas nadat de vorm en kleur volledig naar uw wens zijn besproken en de huid verdoofd is met EMLA créme. EMLA créme is verkrijgbaar op recept van uw huisarts. Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscréme mee naar huis. De nazorginstucties dient u nauwkeurig op te volgen. indien u deze goed naleeft, zult u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich probleemloos herstellen. Meestal kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten, mits u de nazorg in acht neemt.

Behandeling:

 • 24 uur voor de behandeling geen alcohol meer drinken en u neemt ook geen aspirine. (paracetamol mag wel) de dag voor de behandeling en ook vlak voor de behandeling een glaasje appelsap drinken (dat verdikt het bloed).
 • gebruikt u bloedverdunners, vraag dan aan uw arts of u 24 uur voor de behandeling mag stoppen. Nooit uit eigen beweging de behandeling stopzetten! Mag u niet stoppen, dan moeten we de behandeling aanpassen. Het is echter heel belangrijk dat u dat meldt.
 • Er wordt gekeken naar welk type u bent. Bent u eerder sportief, extravagant, houd u van een natuurlijke look of hebt u het graag wat opvallender?
 • Daarna wordt uw kleurtype bepaald, heeft u een koele of eerder een warme basis als huidskleur?
 • Ook met de kleur van ogen en haar wordt rekening gehouden.
 • Lippen of wenkbrauwen worden voorgetekend. Kleur en vorm worden besproken volgens uw wensen, maar uiteraard kunt u een beroep doen op mijn advies.
 • De pigmentatie kan beginnen.
 • Na afloop van de behandeling ontvangt u een nazorginstructie (het is van het grootste belang voor het resultaat van uw pigmentatie dat u die stipt naleeft) en wordt een afspraak gemaakt voor een eventuele nabehandeling.
 • De eerste week na de pigmentatie is de kleur nog veel te donker en ingeval van wenkbrauwen nog veel te dik. Na ongeveer een week heeft de huid zich gesloten.
 • Omdat ook daarna de huid zich nog inwendig moet herstellen, kan de kleur de volgende 2 weken nog aan verandering onderhevig zijn. U ziet dus pas het uiteindelijke eindresultaat na zo'n 3 a 4 weken.
 • Na ongeveer 3 a 4 weken komt u terug voor de nabehandeling
 • Voor de meeste behandelingen volstaat 1 nabehandeling, voor lippen gemiddeld 2. Veel hangt af van het type huid, maar ook van de thuisverzorging. Volg dus stipt de instructies op. U zult dan langer plezier hebben van uw pigmentatie.
 • Zelf zult u ook iets moeten doen. Een goede nabehandeling (o.a. minimaal de eerste week geen zonnebank of ander UV-licht; NOOIT!! korstjes afkrabben, huid droog houden, bij oogbehandelingen de eerste week geen contactlenzen dragen, niet zwemmen, geen sauna) is heel belangrijk en bepaalt voor een groot deel het resultaat van de aangebrachte make-up.

Wat u verder nog moet weten

 • We volgen continue opleidingen & opfriscursussen, ondermeer bij de academie van Ecuri in Capelle a/d ijssel, welke de meest uitgebreide & beste opleiding hebben op dit moment.
 • We werken met de nieuwste apparatuur, pigmenten en naalden van Ecuri waardoor wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn!
 • Uiteraard zijn ook de benodigde papieren en vergunningen van de GGD aanwezig.

 

Lipliner
Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in schaduw effect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen.

 

Wenkbrauwen
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

 

Eyeliners
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Een bredere eyeliner behoort ook tot de mogelijkheden, de zogenaamde advanced eyeliner. Deze is breder en waaiert een stukje naar boven in de buitenooghoek. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht.
Altijd mooie ogen, zonder u zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.